Národní svatováclavská pouť 2020

Vážení a milí farníci, přátelé poutního místa Stará Boleslav,

dovolujeme si Vás informovat, že v současné chvíli je Národní svatováclavská pouť 2020 připravována se zcela plnohodnotným programem, jak její duchovní část, tak světská.

Po tradiční koordinační schůzce na Arcibiskupství pražském byli zástupci Kapituly sv. Kosmy a Damiána ve Staré Boleslavi přizváni na druhou koordinační schůzku svolanou vedením města Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi, která se uskutečnila 2. července 2020 za přítomnosti představitelů města, zástupců odborů města, Policie ČR, městské policie, Dopravního značení Mělník, společnosti AVE a firmy AMZ, v jejíž kompetenci je Lidová pouťová zábava v Houštce.

Zástupci města jednali s Krajskou hygienickou stanicí o podmínkách konání pouti, s ohledem na opatření, která jsou v platnosti (a která se ovšem mohou změnit).

V rámci duchovního programu přivítáme v předvečer svátku, tedy v neděli 27. září 2020 relikvii sv. Václava, se všemi poctami, které jí náležejí.

Centrem duchovního programu v pondělí 28. září 2020 bude poutní mše svatá v 10.00 na Mariánském náměstí, které bude na dobu bohoslužby v rámci opatření rozděleno na sektory. Podobně jako v letech minulých bude probíhat ranní a večerní bohoslužba a modlitba za národ u Palladia země české, v letošním roce v bazilice Nanebevzetí Panny Marie ve Staré Boleslavi.

Přesný program připravujeme a jakmile bude kompletní, zveřejníme jej.

Těšíme se na Vás ve Staré Boleslavi ??

 

 

Foto: Veronika Janečková

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *