Výstava velkoformátových fotografií Člověk a víra

Vážení a milí přátelé,

dovolujeme si Vás pozvat na zahájení výstavy velkoformátových fotografií „Člověk a víra“.

Neobvyklá výstava velkoformátových snímků fotografického spolku Člověk a víra proběhne v prostoru ambitů baziliky Nanebevzetí Panny Marie ve Staré Boleslavi. Výstava bude zahájena vernisáží a mší svatou v neděli 28. června 2020 v 9.00 hodin ráno a potrvá do neděle 30. srpna 2020.

Výstava pro Vás bude otevřena denně kromě pondělí od 10.00 do 17.00 hodin, a to do neděle 30. srpna 2020. Vstup je volný.

Projekt Člověk a víra otevírá nový rozměr duchovní fotografie. Díky zastoupení fotografů z mnoha regionů, jejich cílenému a koordinovanému vysílání na akce v jejich okolí a důslednému publikování jejich fotografií otevírá projekt velmi bohatý pohled na náboženský život současnosti. Zprostředkovává tak zážitek víry všem, kdo jsou ochotni tento duchovní rozměr života vnímat.

Webová stránka www.clovekavira.cz i facebookové profily spolku Člověk a víra (Člověk a Víra, Fotografové Člověk a Víra – zajímavosti, Člověk a Víra – kompletní portfólio) mají vysokou sledovanost. Nedílnou součástí záměrů spolku Člověk a víra v době, kdy snímky v přijatelné kvalitě pořídí každý, je předejít negativním dopadům – narušování intimity fotografovaných. Zvláště citlivě vnímáme přítomnost často nevítaných záznamových zařízeních ve zvláštních situacích, jakými jsou např. křtiny, svatby, pohřby – události, kde se neukáznění fotografové stávají nevítanými vedlejšími aktéry. Vykázat fotografii z chrámů by nebylo řešením, a tak jedním ze záměrů projektu Člověk a víra je stanovit zásadní pravidla pro fotografii duchovních aktivit a upřednostnit duchovní rozměr před stisknutím spoušti.

Fotografie „Člověk a víra“ ve stále větší míře užívá nejen křesťanský periodický tisk, duchovní weby a publikace. Vrcholem aktivit spolku je každoroční výstava nejlepších snímků na Pražském hradě, která pak v průběhu roku putuje po všech českých i moravských diecézích. V červnu dorazí k nám do Staré Boleslavi.

Staroboleslavská kapitula sv. Kosmy a Damiána se na Vás těší.

-va-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *